Proiect, “Meseria tradiţională de brutar”, la care au participat elevii Grupului Şcolar de Industrie Alimentară George Emil Palade s-a desfăşurat în oglindă cu proiectul „Construirea cuptoarelor tradiționale pentru pâine”. Au participat 12 elevi şi 3 cadre didactice de la şcolile înfrăţite din Satu Mare, respectiv Székesfehérvár.

             Prima etapă a avut loc în perioada 1- 6 aprilie 2012 în Ungaria, la Székesfehérvár. Elevii din Satu Mare şi-au pus în valoare pregătirea profesională în domeniul morărit-panificaţie prin obţinerea locului I la “Concursul de împletit cozonaci” sub îndrumarea profesorilor însoţitori: Moale Daniela, Botoş Carmen şi Soos Viorel.

             În cadrul proiectului s-au organizat vizite de lucru la întreprinderi de industrie alimentară de morărit-panificaţie şi puncte turistice din zona oraşului gazdă.

             A doua etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada 21-25 mai 2012 în Romania. Participanţii au avut ca temă de lucru colecţionarea de reţete de produse de panificaţie care se pot coace în cuptoarele tradiţionale.

             În concluzie, elevii celor două şcoli înfrăţite au colaborat cu succes, implicându-se în toate activităţile comune. Ei au reuşit să acumuleze experienţe, cunoştinţe noi, şi în acelaşi timp au legat prietenii de durată.